Sulfatfri Shampoo

Sulfater findes i mange pleje-produkter der  har rensende egenskaber. Sulfater renser, og opløser nemlig de fedtstoffer der ophober sig i hovedbunden/håret. Der findes dog en masse meget sundere alternativer, der gør jobbet lige så godt hvis ikke bedre! Sulfat kan give hudirritation, kløe og skade hårstråene. Håret bliver stærkere, og ikke mindst sundere i længden, hvis du vælger de billige sulfatfyldte shampooer fra, og erstatter dem med en naturlige shampoos helt uden sulfat.

-20%

Læs mere om Shampoo uden sulfat

Shampoo er blevet brugt i mange hundrede år, men ikke som vi kender det i dag. Før i tiden var shampooer sammensat har almindelig fast sæbe, vand og måske nogle urter eller blomster for at tilføje duft. Sulfatbaser er med tiden blevet mere og mere almindeligt i shampoos samt renseprodukter, fordi det har evnen til at opløse fedtet, og altså de naturlige olier, der ophober sig, og udskilles fra hovedbunden. Sulfatfri produkter er som regel helt uden, eller fri for, de former for de sulfattyper der går ind og irriterer huden.

Hvad er sulfat:

Sulfat er et molekyle der tiltrækker både vand og fedt, og derved har evnen til at rense håret for det fedtlag der opstår i hovedbunden – og som vi kender det ved fedtet hår.

Men sulfat kan have den modsatte, og altså knap så gavnlige, effekt da det påvirker hårets naturlige olier og proteiner der ellers hjælper det med at forblive naturligt sundt og næret.

Shampoo uden sulfat er mere skånsomme og milde for både hår og hovedbund, og det kan eksempelvis afhjælpe hovedbundsproblemer med en shampoo helt uden sulfat.

Vær opmærksom på at hårets og hovedbundens struktur kan ændre sig markant, hvis du tidligere har anvendt produkter med sulfat, og starter en ”kur” eller periode op uden. Det er vigtigt at give det tid da håret skal renses for sulfaterne. Du kan eksempelvis opleve, at håret skal vaskes oftere i starten da det bliver hurtigere fedtet.